Du er her:

Mød Luthers hustru

Tirsdag den. 5. september kl. 19.00

Reformationen set med kvindeøjne

Alle kender Luther, der for 500 år siden startede reformationen, men de færreste har hørt om hans hustru, Käthe.

Martin Luther blev nemlig gift med Katharina von Bora, der tilmed havde været nonne, og hun er hovedperson i et meget personligt drama, der udspiller sig i Svallerup om aftenen den 5. september.

Katharine – eller ”Hr. Käthe”, som Martin Luther kaldte hende i respekt for hendes handlekraft – var en betydningsfuld og begavet kvinde, der både styrede den Lutherske husholdning, blev en stærk mor og var opfindsom, når pengene ikke rakte.

Alt det samt ikke mindst reformationen set med en kvindes øjne er sat sammen i en fantastisk monolog, som serveres af skuespiller Merete Arnstrøm, der inden sin uddannelse på Aalborg Teater var sognepræst i Birkerød.

Monologen er skrevet af Simone Isabel Nørgaard, mens tidligere teaterchef Mogens Pedersen har instrueret.

Cohen koncert

Søndag 5. november kl. 14.00-15.10