Svallerup Kirke

Du er her: 

Mød Luthers hustru

Tirsdag den. 5. september kl. 19.00

Svallerup Kirke

Reformationen set med kvindeøjne

Alle kender Luther, der for 500 år siden startede reformationen, men de færreste har hørt om hans hustru, Käthe.

Martin Luther blev nemlig gift med Katharina von Bora, der tilmed havde været nonne, og hun er hovedperson i et meget personligt drama, der udspiller sig i Svallerup om aftenen den 5. september.

Katharine – eller ”Hr. Käthe”, som Martin Luther kaldte hende i respekt for hendes handlekraft – var en betydningsfuld og begavet kvinde, der både styrede den Lutherske husholdning, blev en stærk mor og var opfindsom, når pengene ikke rakte.

Alt det samt ikke mindst reformationen set med en kvindes øjne er sat sammen i en fantastisk monolog, som serveres af skuespiller Merete Arnstrøm, der inden sin uddannelse på Aalborg Teater var sognepræst i Birkerød.

Monologen er skrevet af Simone Isabel Nørgaard, mens tidligere teaterchef Mogens Pedersen har instrueret.

Cohen koncert

Søndag 5. november kl. 14.00-15.10

Svallerup Kirke

Cohen koncert med Karsten Holm & Cohen-trioen

Arrangør: Svallerup Menighedsråd og Gørlev Centerforening

Lørdagsdåb

For at holde lørdagsdåb i Svallerup kirke kræves der en vis form for tilknytning f.eks. at mor eller far selv er døbt i kirken, eller at man har familie begravet på kirke-gården.
Ring og tal med en af præsterne om jeres særlige tilknytning til Svallerup.


Vi plejer at holde lørdagsdåb efter behov, men da behovet er stigende, har vi valgt at sige, at vi har lørdagsdåb en gang om måneden, og indtil videre er det efter først til mølle princippet.

Babysalmesang

Da der ikke for nuværende er basis for Babysalmesang i Svallerup kirke, anbefaler menighedsrådet alle interesserede til at deltage i den ugentlige Babysalmesang i Gørlev kirke. Det foregår hver torsdag i hele skoleåret fra kl. 10.00 - 11.30. Se nærmere på dette link.