Kirkelige handlinger

DÅB:

Barnet skal have et navn i løbet af de første 6 måneder efter fødslen. Navngivning kan enten ske ved digital indlevering via borger.dk - eller ved dåb.
Ved dåb optages barnet som medlem af Den danske Folkekirke.
Dåb kan sagtens finde sted efter barnets første 6 måneder, blot der er indgået aftale derom, eller barnet er blevet navngivet indenfor tidsfristen.

Hvis man ønsker sit barn døbt i et andet sogn indenfor Folkekirken, skal man henvende sig til det pågældende sogns kirkekontor eller sognepræst.

Dåb og/ eller navngivning kan også foretages af andre anerkendte trossamfund eller frimenigheder.

Aftale om dåb eller navngivning kan først træffes efter barnets fødsel.

Vielse :

Tidspunkt for vielse eller kirkelig velsignelse aftales med kirkekontoret i Gørlev på tlf. 58855051

Begravelse/bisættelse :

Fra gammel tid har kirken registreret alle dødsfald i Danmark.
Alle anmeldelser skal ske til kirkekontoret i Gørlev på tlf 58855051

Selve dødsfaldet anmeldes af lægen, mens den anmeldelse der vedrører bisættelsen/ begravelsen skal indgives af de nærmeste pårørende, evt. assisteret af en bedemand.

Hjælp til at udfylde døds- og begravelsesanmeldelsen kan fås ved henvendelse til Kirkekontoret eller til en bedemand.

Du kan også klikke dig ind på Folkekirkens hjemmeside på Folkekirken.dk
Gå ind i søgefeltet "Gå til:" og vælg det emne, som du ønsker belyst.

Du har også mulighed for at klikke direkte ind på enkelte emner i den højre side af den øverste bjælke for Folkekirken.dk i "Mere om" feltet.